top of page

©  foto Petra de Vree

C.V. 2022

jewelry designer Margo Nelissen holds a picture of her favorite jewe

Biografie

Margo Nelissen is een Nederlandse ontwerpster die zich heeft gespecialiseerd in kunstzinnige sieraden. Al zo’n twintig jaar ontwerpt en vervaardigt zij unieke stukken en kleine collecties rondom verschillende thema’s. Gestaag bouwt zij op een organische manier haar oeuvre uit, als nieuwe takken aan een boom. Soms werkt ze jarenlang aan het uitbouwen van een collectie, of aan meerdere collecties tegelijkertijd.

 

Regelmatig is Margo’s werk op solo- en groepsexposities te zien in binnen- en buitenland. Behalve in haar eigen atelier, is haar werk onder andere te koop in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië en Curaçao. Margo ontwerpt ook in opdracht en ontwerpt en maakt bijvoorbeeld trouwringen. Ook realiseert ze regelmatig projecten in samenwerking met andere kunstenaars. Ze is lid van Klimt02, een internationale Art Jewelry community.

 

Al van jongs af aan maakt Margo sieraden en probeert steeds nieuwe dingen uit met allerlei materialen en vondsten. Zelfs voor de poppen die ze in die tijd maakt, ontwerpt ze sieraden en amuletjes. Ze vind dit fijne gepriegel heerlijk. Als ze ontdekt dat er een opleiding sieraadontwerpen aan de kunstacademie bestaat, is het meteen een uitgemaakte zaak. Daar wil ze naar toe.

 

Margo Nelissen volgt haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht aan de afdeling Vormgeving. Tijdens haar studie wordt haar belangstelling gewekt voor sieraden en versieringsvormen in andere culturen, met name in Afrika. Na de afronding van deze studie reist ze een half jaar door Afrika op zoek naar Afrikaanse versieringsvormen, om te bestuderen en te verzamelen. De rijkdom aan lichaamsversieringen inspireert haar om de studie culturele antropologie te gaan volgen aan de Rijksuniversiteit in Leiden, waar ze afstudeert op het onderwerp West-Afrikaanse amuletten. Na enkele jaren diverse werkzaamheden te hebben verricht voor musea en ontwikkelingsorganisaties start Margo in 1995 haar eigen atelier, om zich vanaf dan helemaal te richten op het ontwerpen van sieraden.

 

Van 2010 tot 2013 woont en werkt Margo op het Caribische eiland Curaçao en maakt zij verschillende reizen door Latijns-Amerika. Tegenwoordig is zij met haar atelier gevestigd in het midden van het land.

bottom of page