top of page

Eindelijk .... workshops en cursussen zijn weer mogelijk!

Na de laatste versoepelingen kunnen we eindelijk weer op pad; mensen ontmoeten, mooie dingen zien, én mooie dingen maken! Want workshops en cursussen zijn ook weer mogelijk. Ik zie er naar uit om jullie weer te ontvangen en te begeleiden in het maken van je eigen sieraad.


Geef je op voor een van de cursussen of vraag een workshop aan met je eigen groepje vriend(inn)en, familie of collega's.


Mocht je een nog workshopbon hebben dan kun je deze nu gebruiken voor een workshop of voor korting op een reguliere cursus.


Ik werk voorlopig met kleine groepjes van 3-4 cursisten, waardoor er veel persoonlijke aandacht en begeleiding is. Dus wacht niet te lang met je opgeven.

De volgende cursussen staan alvast ingepland, onderaan vind je meer informatie per cursus:


Een sieraad maken van zilverklei

2 lessen, woensdagochtend 15 sept en 22 sept.

9.30 - 12.00 uur

€ 70,-

materiaalkosten € 29,50 incl. 10 gram zilverklei.


Een sieraad maken van zilverklei

2 lessen, woensdagavond 29 sept en 6 okt

19.30 - 22.00 uur

€ 70,-

materiaalkosten € 29,50 incl. 10 gram zilverklei.


Edelsmeden, diverse technieken beginners-gevorderden

5 lessen, woensdagochtend 13 en 27 okt, 3, 10 en 17 nov.

9.30 - 12.00 uur

€ 185,-

materiaalkosten € 15,- en eventueel extra als je in zilver gaat werken


Cire perdu, vormen in was, gieten in zilver

3 lessen, vrijdagochtend 29 okt - 12 nov

9.30 - 12.00 uur

€ 105,-

materiaalkosten ongeveer € 50,- afhankelijk van het gewicht van het sieraad


* * *


Ik werk voorlopig met kleine groepjes van 3-4 cursisten. Dus wacht niet te lang met je opgeven.

Als je je opgeeft ontvang je een factuur voor de gekozen cursus. Na ontvangst van de betaling is je aanmelding definitief.


In mijn atelier volgen we de regels van het RIVM. Mochten er in het najaar nieuwe beperkingen gelden waardoor lessen moeten vervallen, dan worden deze uitgesteld en in overleg ingepland of krijg je je geld terug.


Neem gerust contact op als je vragen hebt over de inhoud van de cursussen, als je zelf een groepje hebt, of om je op te geven.


* * *


Een sieraad maken van Zilverklei

Met zilverklei kan iedereen zelf zilveren sieraden maken. Zilverklei voelt aan en verwerkt als gewone klei maar bestaat uit puur fijnzilverpoeder waaraan bindmiddel en water is toegevoegd. Je kunt het gemakkelijk kneden en vormen. Na het vormen en afwerken van het sieraad, wordt het gedroogd en gaan we het verhitten in een speciale oven. Het water en het bindmiddel verbranden en een sieraad van 99,9% zilver blijft over. Als het sieraad is afgekoeld ga je het polijsten, waardoor het schitterend gaat glanzen. Aan het eind van de cursus neem je een uniek zilveren sieraad mee naar huis!

Zelf meenemen:

• afsluitbaar klein potje (bijvoorbeeld van een fotorolletje)

• kleine vormpjes om in de klei te drukken, bijvoorbeeld mooi knoopje

• gladde schone placemat

Overige opmerkingen: Tijdens de cursus is het mogelijk om meer zilverklei te kopen bij de docent.Edelsmeden, diverse technieken beginners - gevorderden

In deze cursus zullen verschillende basistechnieken van het edelsmeden (zagen, vijlen, solderen, polijsten) aan de orde komen. Je gaat kennismaken met de eigenschappen van metalen en de boeiende mogelijkheden ervan. Er wordt ook aandacht besteed aan het vormgeven. Je leert alle stappen doorlopen van een (eigen) ontwerp tot een afgewerkt sieraad. We gebruiken messing, koper en alpaca, en als je wilt kun je ook met zilver aan de slag gaan

Heb je al wat ervaring met edelsmeden, dan kunnen we in overleg bepalen welke technieken je zou willen leren.

Zelf meenemen:

• tekenpapier

• potlood

• penCire perdu, vormen in was, gieten in zilver

Cire perdu betekent letterlijk verloren was. In drie ochtenden ga je je eigen zilveren sieraad maken, met behulp van deze verloren-was-techniek, een oude giettechniek die nog steeds wordt toegepast. De eerste twee bijeenkomsten ga je in een harde wassoort de vorm van het sieraad snijden, vijlen, frezen enz. Maar je kunt de was ook modelleren door te smelten. Ik ga je begeleiden met het bedenken en uitvoeren van het ontwerp. Daarna giet een gieter het wasmodel in zilver. De laatste les wordt het gegoten zilveren sieraad afgewerkt door middel van vijlen, schuren en glanzend polijsten. Dan is je persoonlijke sieraad klaar! Je hebt geen ervaring in edelsmeden nodig.

Materiaalkosten zijn afhankelijk van grootte van het sieraad, rond de 50 euro. Afrekening volgt de 2e bijeenkomst, als het wasmodel klaar is.

Zelf meenemen:

• tekenpapier

• potlood

• pen


コメント


bottom of page