top of page

Expositie ‘Verborgen' 19 mei - 3 juni


Uitnodiging expositie 'verborgen'

Expositie VERBORGEN in Huis Kernhem in Ede

Margo Nelissen (sieraden) en Joyce Willemse (grafiek, schilderijen, dichtkunst)

19 mei – 3 juni 2018 | za en zo 12.00 - 17.00 uur | zondag 27 mei vanaf 14.00 uur

detail necklace by Margo Nelissen ‘two souls’

Margo Nelissen en Joyce Willemse ontmoetten elkaar jaren geleden voor het eerst. Er was een wederzijdse herkenning, er resoneerde iets in het werk van beide kunstenaars. Wat is de kern van die resonantie? Het subtiele lijnenspel, de details, de relatie met 'metaal' of toch de inspiratie uit de natuur? Voor deze expositie gingen zij op zoek naar de oorsprong van hun werk. Daar vonden zij raakvlakken: zowel Margo als Joyce houdt zich bezig met het onderzoeken van wat verborgen ligt onder het wezen van een mens. De motivaties, geheimen en littekens. Welke maskers dragen mensen om die diepe kwetsbaarheid in zichzelf niet prijs te hoeven geven? Tijdens de gesprekken die zij voerden, dreef het overkoepelende woord boven voor deze tentoonstelling: Verborgen.

In de ruimtes van Huis Kernhem tonen Margo en Joyce hoe dit thema Verborgen zich in hun werk heeft uitgekristalliseerd; Margo door middel van sieraden, Joyce door middel van grafiek, schilderijen en een gedicht. Beiden hebben speciaal voor deze expositie nieuw werk gemaakt. Beiden zijn alle weekeinden zelf aanwezig.

De feestelijke vernissage is op zaterdag 19 mei om 15 uur.

Huis Kernhem, Kernhemseweg 7 Ede.

Exhibition VERBORGEN (HIDDEN) in Huis Kernhem, Ede, The Netherlands

Margo Nelissen (jewelry) and Joyce Willemse (prints, paintings and poetry)

19 May - 3 June 2018 | sa & su 12.00 PM - 5 PM | sunday 27 May from 2 PM

Joyce Willemse artwork

When Margo Nelissen and Joyce Willemse met, years ago, they found something resonating in their works. Was it the subtle linear play, rich in detail, their affinity with metal or the inspiration from nature? For their first joint show they looked into these similar aspects and discovered common ground in their occupation with the essence of human beings; their motivations, secrets and scars, the masks people wear to protect their vulnerability. The overarching word that welled up was Hidden.

In Huis Kernhem Margo Nelissen and Joyce Willemse show how this theme Hidden has evolved in their artwork; Margo through the art of jewelry, Joyce by means of prints, paintings and poetry. they both created new pieces especially for this exhibition.

The festive opening will be on saturday 19 May 3.00 PM.

Huis Kernhem, Kernhemseweg 7, Ede.


bottom of page