top of page

Zeen opent museum in kasteel Huys ter Horst

muZeen

Ter gelegenheid van zijn vijfjarig bestaan opent Zeen, het kunst- en cultuurplatform van Horst aan de Maas, vrijdag 10 november een gloednieuw museum. Het muZeen herbergt werk van 33 kunstenaars en ontwerpers uit Horst aan de Maas en is gehuisvest in kasteel Huys ter Horst, Kasteellaan 2 in Horst. Het muZeen is geopend tot en met 19 november.Het muZeen is een eerbetoon aan de professioneel beoefende kunst en vormgeving in Horst aan de Maas. De gemeente telt een groot aantal kunstenaars en vormgevers, maar nog nooit is hun werk in een museum samengebracht. Het muZeen brengt daar verandering in. Het toont werk dat varieert van foto’s tot sieraden, van animaties tot schilderijen, van installaties tot textiel. Zestien vrouwen, zeventien mannen. De jongste exposant 19, de oudste 73. Ik ben blij dat ik als geboren Horstenaar uitgenodigd ben om hier aan deel te nemen.


Het muZeen is van 11 t/m 19 november dagelijks geopend van 11.00-17.00 uur.

Kasteel Huys ter Horst, Kasteellaan 2, Horst. De toegang is gratis.

Jullie zijn van harte welkom.Shop

De muZeenshop heeft een gevarieerd aanbod van publicaties, kleine originele kunstwerken en hebbedingetjes van de deelnemende kunstenaars en ontwerpers, voor schappelijke prijzen. Hier zullen jullie ook kleine juweeltjes van mijn hand tegenkomen.


Verder zijn er rondleidingen en is er een uitgebreid programma met workshops en lezingen/talkshows. Kijk voor meer informatie op www.Zeen.online

Comments


bottom of page